Makarov Properties
Български   English Makarov Properties
НАЧАЛО     НОВИНИ     ФИРМАТА     УСЛУГИ     ГАЛЕРИЯ     ПАРТНЬОРИ     НЕДВИЖИМИ ИМОТИ     ИЗПРАТЕТЕ ИМОТ     КОНТАКТИ
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
Търси
Makarov Properties
ВИДОВЕ ИМОТИ
Makarov Properties
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ
Makarov Properties

      НОВИНИ


На места имотите неизменно ще поскъпват

Имотните „оазиси” в Европа ще оцелея и през 2012 г. Един от тях е германският пазар. За първите 11 месеца на тази година във Федералната Република жилищното строителство се е увеличило с 4.1%, сочат данните на компанията Hypoport. Анализатори са на мнение, че това е само началото ...

През 2005 г. например, увеличението на количеството апартаменти в строеж е било два пъти по-малко – 1.9% на годишна база. За периода януари-септември тази година броят на покупко-продажбите е бил с 43% повече в сравнение със същия период на 2010 г. се посочва в доклад на Федералния статистически институт във Висбаден. Това е най-силното увеличение за последните 20 години.

„Темпът на нарастване на цените, който наблюдаваме в Германия, е логично следствие от увеличеното търсене и недостига на адекватно предлагане” обяснява Херман Вюстевелд, управител на компанията DWS.

„За хората движещата сила е страхът от инфлация”, казва Херман Хайко Ципелман, съуправител на Асоциацията на строителните предприемачи. Опитвайки се да застраховат активите си от инфлация и пълзящата в еврозоната дългова криза, инвеститорите активно придобиват земя в Германия. За първите девет месеца на 2011 г. количеството разрешителни за строеж се е увеличило с 22%, а при апартаменти в жилищните квартали ръстът е 27%. При тази ситуация възникването на имотен балон е малко вероятен, тъй като този сегмент дълго време (период на възхода на имотния пазар в повечето развити държави) страдаше от сериозен дефицит на жилища.

Анализатори смятат, че и досега сегментът на недвижимостите остава недооценен. През последните две-три години цената и на жилища, и на къщи в Германия непрекъснато нараства и този процес ще продължи още няколко години, като се има предвид, че предишния ценови цикъл в сегмента е продължил едно десетилетие.

Източник Imot.bg

 


НАЧАЛО     ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ     НОТАРИАЛНИ ТАКСИ     ТАКСИ И ДАНЪЦИ ПРИ СДЕЛКИ С ИМОТИ     КАК ДА КУПИМ     КАК ДА ПРОДАДЕМ     НОТАРИАЛНИ УСЛУГИ     ВАЛУТЕН КАЛКУЛАТОР     КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР     КОНТАКТИ

Макаров Груп  (+359 2) 953 00 48

makar@mail.bg

        WebDesignBG